Zikir & Doa

 Doa membuka rezeki 


Asma’ul Husna 18... Ar razzaq (Maha Pemberi rezeki)
Dia yang memberi segala rezeki (nikmat) kepada hamba NyaApabila kita sudah berusaha bersungguh-sungguh dan bermohon rezekinya dengan sentiasa berdoa dan berzikir, nescaya Allah tidak akan sia-sia.
 
 
 
Fadilat dan khasiatnya:
1.  Orang yang mengamalkan zikir ini Insya-Allah akan lapang penghidupannya dan mendapat rezeki yang tidak disangka-sangka. Kaifiatnya begini: Setelah selesai mengerjakan solat Subuh, berdirilah di sebelah kanan rumah dengan menghadap ke arah kiblat, kemudian baca Ya Razzaq sebanyak 10 kali. Kemudian berdiri di sebelah kiri rumah (menghadap kiblat) dan membaca Ya Razzaq 10 kali. Setelah itu pindah ke sebelah hadapan rumah, berdiri menghadap kiblat dan membaca zikir ini 10 kali. Dan yang terakhir berdirilah dengan menghadap arah ke kiblat di belakang rumah dan baca zikir ini 10 kali, Insya-Allah dengan izin akan murah rezeki orang yang mengamalkannya.
2. Sesiapa yang membaca Ya Razzaq 20 kali setiap hari yakni dibaca pada waktu pagi sebelum sarapan dan diwiridkannya selama 20 hari, Insya-Allah dia akan diberi kefahaman yang mendalam dan Insya-Allah sempurna dalam sesuatu perkara.
3. Orang yang berulangkali membaca zikir ini  segala usahanya akan berjalan dengan lancar Insya-Allah.

 
 
 

KUNCI REZEKI


Bacalah Bismillahirrahmanirrahim = Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Penyayang, sebanyak 300 kali di waktu terbitnya matahari, setelah selesai  bacalah selawat ke atas nabi juga sebanyak 300 kali. Amalkan zikir ini setiap pagi. Insya-Allah jika yakin pengantungan rezeki itu datangnya daripada Allah, Dia akan membuka pintu rezekinya untuk kita. Mari kita sama-sama berusaha mencari rezeki di samping memanjatkan zikir ini. Allah ada untuk membantu kita.No comments:

Post a Comment